Nem, ez nem az. Ez most más. Mintha tegnap lett volna, amikor írtam, hogy a felénél járok. Aztán most meg már a 2/3-nál. Hihetetlen, 8 hónapja már, hogy elment. 
Brigi barátnőm szavai pörögnek a fejemben pár napja: "az a legborzasztóbb, hogy egyre távolabb kerülünk attól, hogy fizikailag még megfogható legyen..." Ez tényleg így van. Ahogy telnek-múlnak a napok - bár ezt most inkább úgy érzem, hogy rohannak... 8 hónap basszus - egyre biztosabb, hogy nem jön vissza, hogy nem látom már többet. Ahogy nézegetem a képeket a laptopon, néha megtörölgetem a képernyőt, mert olyan érzésem van, mintha fakulnának a fotók. Egy dolog nem változik, a mosolya. Az a pimasz, szexi mosoly, ami annyi örömet okozott és amit ha meglátok mostanában, állandóan elbőgöm magam.
Pár pillanatra megállt bennem az ütő, amikor pár napja írt valaki nekem a kékiwiwen, aki csak annyit látott, hogy már nem vagyunk partnerlinkben Gyurival és elhűlve kérdezte, hogy szétmentünk?! Persze jó buzi szokás szerint fotó nélkül írt, így mondtam neki, hogy amíg nem látom, hogy ki, nem társalgok. Utána megmutatta magát, úgyhogy írtam neki, hogy Gyuri meghalt. Erre jött a válasz, hogy az nem lehet, hiszen nemrég látta. Na ekkor kezdtem el levegő után kapkodni, de aztán tisztáztuk, hogy a nemrégnek július 12. előtt kellett lennie...
Persze pillanatok alatt hessegettem szét újra a gondolatokat, hogy egy rossz filmben vagyok és egyszercsak felbukkan az ajtóban és valami elmebeteg indokkal megmagyarázza, miért kellett eltűnnie. Mert mindent meg tudott magyarázni. Bámulatosan ügyesen. 
Próbálgattam pár ruháját, van, ami már jó rám. Pedig minimum egy méret különbség volt köztünk, a végén már inkább kettő. A számok furcsa dolgok. 19 kilót fogytam, amióta itthagyott. 19 évig voltunk együtt. Minden évért egy kiló. De most már elkezdtem enni vagy valami olyasmi, úgyhogy remélem több nem megy le. Elfogytak a lábaim, elfogyott a fenekem. Pedig eddig legalább deréktől lefelé büszke voltam magamra. Hát ezen most majd sokat kell újra dolgozni... 
2/3. 8 hónap, 243 nap, mínusz 19 kiló és többszáz ősz hajszál. 
Utálom a számokat...