Ma egész nap az eszemben volt a srác. Nem tudom miért, de nem is kell mindig tudni, miért. Itt az ő sztorija.

Sok-sok évvel ezelőtt, még a Szövetség utcai Angyalban észrevettem, hogy egy srác folyamatosan néz engem munka közben a pultomban. Hosszú heteken át jött és mindig nézett. De ez másfajta nézés volt, nem az a "fel akarlak szedni" nézés, hanem az a "bele akarok látni a fejedbe" típusú. Már nem emlékszem pontosan hogy, de a lényeg, hogy valahogyan összeakadtam a fiúval a pultnál és megszólítottam. Külföldi volt, angolul beszéltünk és annyi derült ki, hogy görög és itt tanul. Azt mondta, hogy szeretne velem találkozni, mert el szeretne mondani valamit és ne értsem félre, nem szeretne semmit, csak beszélgetni. Fogalmam sem volt, miről lehet szó, de persze belementem és találkoztam vele.
Nagyon kedves volt és végig nézett. Aztán mesélt. Barátokkal keveredett le az Angyalba és az első alkalommal szabályosan rosszul lett, amikor meglátott. Úgy vitték haza. Aztán jött minden héten és nézett. A srácnak volt egy testvére, akire elmondása szerint megszólalásig hasonlítottam. A testvére meghalt egy balesetben. A srác Budapestre került és egy diszkóban meglátta a halott testvére hasonmását.
Akkor kirázott a hideg, de neki állítólag jó volt ez a találkozás. Megkérdezte, hogy megölelhet-e, megölelt és elment. Még párszor láttam, aztán elutazott.
A srác testvérét Alexnek hívták.