Álmomban

 

Sok mindent lehet befolyásolni, de kétlem, hogy az álmokat lehetne. Ha lehetne se tudom, szeretnék-e álmodni, vagy sem. De mivel nincs kikapcsoló gomb, ezért jönnek az álmok.
Álmomban visszajött. Nem először. És gyanítom, hogy nem is utoljára. Most éppen az a verzió forgott, amikor nem halt meg, csak megrendezte a halálát, mert el kellett tűnnie. Aztán visszajött. Felébredtem és a fejemre húztam a párnát, hogy még még még. Persze az álomnak vége volt.
A józan agyam tudja, hogy nincs többé. Az álom üzemmód azonban ezzel nem foglalkozik.
Eltelt 1297 nap. Nem számolom, csak néha megnézem mennyi. Valószínűleg még ez is kevés, vagy nem elég. Mert persze mennek tovább a dolgok, de nem jobb. Az ő része nem jobb. Az 1297 nap az már több mint 3 és fél év.
Nem sietek sehova. Már nem. Majd valamikor jó lesz.

A srác a pultom mellett

Ma egész nap az eszemben volt a srác. Nem tudom miért, de nem is kell mindig tudni, miért. Itt az ő sztorija.

Sok-sok évvel ezelőtt, még a Szövetség utcai Angyalban észrevettem, hogy egy srác folyamatosan néz engem munka közben a pultomban. Hosszú heteken át jött és mindig nézett. De ez másfajta nézés volt, nem az a "fel akarlak szedni" nézés, hanem az a "bele akarok látni a fejedbe" típusú. Már nem emlékszem pontosan hogy, de a lényeg, hogy valahogyan összeakadtam a fiúval a pultnál és megszólítottam. Külföldi volt, angolul beszéltünk és annyi derült ki, hogy görög és itt tanul. Azt mondta, hogy szeretne velem találkozni, mert el szeretne mondani valamit és ne értsem félre, nem szeretne semmit, csak beszélgetni. Fogalmam sem volt, miről lehet szó, de persze belementem és találkoztam vele.
Nagyon kedves volt és végig nézett. Aztán mesélt. Barátokkal keveredett le az Angyalba és az első alkalommal szabályosan rosszul lett, amikor meglátott. Úgy vitték haza. Aztán jött minden héten és nézett. A srácnak volt egy testvére, akire elmondása szerint megszólalásig hasonlítottam. A testvére meghalt egy balesetben. A srác Budapestre került és egy diszkóban meglátta a halott testvére hasonmását.
Akkor kirázott a hideg, de neki állítólag jó volt ez a találkozás. Megkérdezte, hogy megölelhet-e, megölelt és elment. Még párszor láttam, aztán elutazott.
A srác testvérét Alexnek hívták.